Известие

Collapse
No announcement yet.

Щанцови пружини и автоматично отваряне на багажник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Щанцови пружини и автоматично отваряне на багажник

Весели празници Колеги,
    От доста време имам мерак да направя багажника меко казано автоматичен. Разрових се тук и открих една тема на колежка, където се споменава за въпросните пружини и има няколко клипчета как бачкат.
    Въпросът ми е - Каква дължина трябва да са и и какви пружини да взема - за средно или за голямо натоварване?
    Благодаря предварително!

Следя с интерес . Моля сподели когато ги монтираш .
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

И аз следя с интерес. Ако успееш дай инфо стъпка по стъпка и от къде се взимат да си направим и ние
      Alfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
      Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS

Comment

Колеги, ето ви тема на колегите от английския форум: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-.../354400?page=6 Става с пружини които се слагат на амортисьорите. Бях пробвал на 146цата, но там понеже е хечбек капака на багажника е тежък и не ставаше. Тези дни ще пробвам на 159ката понеже имам някакви пружини ако станат ще пиша и ще ви кажа какви са точно пружините.
        Весела Нова година и безаварийни километри.
        Last edited by bobi_kz; d.m.y г., 11:49.
        -------------------------------
        ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
        ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

При седана може и да се получи(все някак,макар и трудно), но за комбито съм почти сигурен,че няма да стане,много е тежка 5тата врата,а и хода до пиложението в което амортисьорите я доизбутват е доста дълъг.
          Тия пружини не държат ли капака под напрежение постоянно? Респективно заключващия механизъм също,което от своя страна ще товари отключването...
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Не знам дали ключалката ще е под напрежение, но и да е не мисля, че е проблем Днес пробвах с няколко пружини, но не се получи за съжаление трябва да се знае каква е големината, броя навивки твърдост и т.н. няма да е лесно докато не се намери точната пружина.

Comment

Не става ли с амортисьори с повече нютона.
              Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 18:32.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Здравейте. А това което се продава при братята китайци...не е ли същото за което става въпрос? Цената е за 2 бр.
                Но там се казва че се монтират на капак без амортисьори. Ако се намери и видео с което да стане по-ясно, ще е супер. За съжаление, където съм в момента, Нета е много зле.

Весело посрещане на Новата Година.

П.П - Намерих в Ebay се продават комплект пружини за 13-14 паунда. Поне пише и какъв модел са: SZ8020
                Предлагат ги за Skoda, че k'ъФ ще е проблема да се сложат и на Алфа.
                Last edited by Chinook; d.m.y г., 19:56. Основание: Допълнение.
                ...

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                  Не става ли с амортисьори с повече нютона.
                  Трябва да се пробва.

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                    Трябва да се пробва.
                    Става два по 600 нютона и ти разбиват зъбите, тествано. Отделно с читави повдигачи на капака и при натискане на копчето и директно отваря.

Comment

Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщение
                      Става два по 600 нютона и ти разбиват зъбите, тествано. Отделно с читави повдигачи на капака и при натискане на копчето и директно отваря.
                      Др. седмица ще ида да си купя 2

---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:59 ----------

Първоначално публикувано от Chinook Покажи съобщение
                      Здравейте. А това което се продава при братята китайци...не е ли същото за което става въпрос? Цената е за 2 бр.
                      Но там се казва че се монтират на капак без амортисьори. Ако се намери и видео с което да стане по-ясно, ще е супер. За съжаление, където съм в момента, Нета е много зле.

Весело посрещане на Новата Година.

П.П - Намерих в Ebay се продават комплект пружини за 13-14 паунда. Поне пише и какъв модел са: SZ8020
                      Предлагат ги за Skoda, че k'ъФ ще е проблема да се сложат и на Алфа.
                      Аз имам къде да ги направя тези пружини след НГ. Ще поръчам да ми направят 2 бр. ще пробвам и ако стане ще накарам да ми направят още. Ако не стане ще взема амортисьори 600 н.

Comment

На SW с пружини не става (пробвано), при напълно сгънат амортисьор разстоянието м/у тялото му и главата на шиша (шарнира) е около 1см, т.е. каквато и пружина да се сложи, дължината й в напълно компресирано състояние трябва да е 1см....просто няма как такава пружина да избута тая тежка врата. С други по-"стегнати" амортисьори вероятно би станало.
                        2010 Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW, затапен EGR, премахнати "пеперуди"

Comment

Пу, за мен двойка ако има за продаване и тестово са преминали успешно.
                          ...

Comment

https://www.youtube.com/watch?v=huwOL6DS9q4
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Чакаме да кажете как ще се отиграе
                              Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                              Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Working...
                              X